Bestel nu bij noodverlichtingkopen.be


Niet direct bestellen? U kunt ook een offerte aanvragen

 

 


Vluchtroute verlichting

Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtwegverlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtwegaanduiding. Vluchtwegaanduiding bestaat uit de pictogrammen.

Vluchtwegverlichting

Het is belangrijk dat u vluchtwegen goed verlicht. Door het installeren van noodverlichting kan worden tegengegaan dat men in het geval van stroomuitval de weg naar buiten niet meer kan vinden in een pand of andere locatie. Ook in het geval van brand, zeker met de bijkomende rookontwikkeling, is het van groot belang dat aanwezigen tijdig de (nood-)uitgangen kunnen vinden. De vluchtwegverlichting wijst u veilig de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang. Vluchtwegverlichting dient voldoende zichtbaarheid te garanderen zodat eventuele obstakels op de vluchtwegen kunnen worden herkend.

Afhankelijk van de toepassing adviseren wij vluchtwegverlichting in de vorm van een armatuur, spot of galerijverlichting. Deze zijn niet voorzien van een pictogram en worden ook toegepast zonder pictogram.

Vluchtwegaanduiding

Het doel van vluchtwegaanduiding is ervoor zorgen dat mensen sneller de nooduitgang weten te vinden en daardoor veilig het pand kunnen verlaten. Met hulp van vluchtwegaanduiding worden vluchtroutes en nooduitgangen aangegeven. Deze pictogrammen dienen altijd zorgvuldig geplaatst te worden. Ook moet er rekening gehouden worden met de benodigde leesafstand volgens NEN-EN 1838. De vluchtwegaanduiding dient voortdurend verlicht te zijn. De juiste pictogrammen vindt u in ons assortiment volgens de NEN-EN-ISO 7010.

Afhankelijk van de toepassing voor vluchtwegaanduiding adviseren wij pictogrammen, plexiglasplaten en de armaturen speciaal voor vluchtroute aanduidingen (alleen met pictogram te gebruiken).


Een van de veelgestelde vragen is, wat de precieze betekenis is van de verschillende vluchtroute bordjes. Wij leggen u uit wat de betekenis is van deze pictogrammen.

Even geduld...