Vluchtplan

Bestel nu bij noodverlichtingkopen.be


Veiligheid voorop met een vluchtplan

In geval van calamiteiten is het van belang om te weten hoe u zo snel mogelijk een gebouw of woning kunt verlaten in welke omstandigheden dan ook. Heb jij dit al eens overlegd met uw huisgenoten, gezinsleden of collega’s?

Zodra er een ongeval plaats vindt, zoals brand kunnen de ‘gewoonlijke’ wegen geblokkeerd zijn of zijn niet eens bereikbaar. Om in zulke gevallen zo snel mogelijk buiten te kunnen komen, moet u dat van tevoren oefenen. Een vluchtplan helpt u of jullie hierbij. Lukt het u om binnen één minuut buiten te staan?

Wat is een vluchtplan?

Een vluchtplan is een verzameling van afspraken “wat te doen in geval van calamiteiten”. Onderdeel van het vluchtplan is de plattegrond. De plattegrond wordt op duidelijk zichtbare plaatsen in openbare ruimtes opgehangen. Op deze plattegrond is aangegeven welke vluchtroutes men kan nemen tijdens een noodsituatie. Nee, deze hoeft u niet thuis in uw woonkamer op te hangen. Maar als gezin of binnen een studentenhuis bespreekt u met elkaar welke vluchtroutes er zijn, zoals in de video over het afspreken van een vluchtplan hieronder.


 

Vluchtplan compleet met noodverlichting

Een vluchtplan is pas volledig met noodverlichting. Noodverlichting gaat in z'n werking in geval van calamiteiten. Probeer maar eens de uitgang te vinden zonder noodverlichting in geval van brand; zonder elektriciteit en met veel rookontwikkeling. De noodverlichting pictogrammen, ook wel vluchtrouteaanduiding genoemd, wijst u zo snel mogelijk de weg naar de dichtstbijzijnde uitgang. Wereldwijd is er een nieuwe internationale standaard ingevoerd voor veiligheidssymbolen: de NEN-EN-ISO 7010. Ook in Nederland is men verplicht deze nieuwe symbolen te gebruiken. Uiteraard voldoen onze noodverlichting pictogrammen aan deze norm.

vluchtplan is pas volledig met noodverlichting

Alles op het gebied van noodverlichting

Voor elk onderdeel van noodverlichting bieden wij de beste oplossing. Bekijk hiervoor ons assortiment met onder andere: opbouw noodverlichting, inbouw noodverlichting, galerijverlichting, accu's, TL verlichting en noodverlichting onderdelen.


 

Even geduld...